Vacatures

Het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) werkt aan belangrijke projecten om de procesindustrie CO2-neutraal en circulair te maken. Momenteel zijn wij op zoek naar:


Junior Contentspecialist

Ben jij een junior contentspecialist met een groen hart, een vlotte pen en een scherp oog? Iemand die zorgt dat onze B2B-doelgroep stopt met scrollen zodra ze een bericht van ons zien? Een verhalenverteller die een veelzijdige baan zoekt waarbij je je talent kunt inzetten voor een duurzame toekomst? Dan zoeken wij elkaar! Wij zijn het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) en wij zetten ons elke dag in voor een CO2-neutrale, circulaire economie. De Nederlandse industrie kan namelijk binnen 28 jaar volledig duurzaam zijn. Maar daarvoor moeten we samenwerken. En dat is wat wij doen: mensen verbinden en kennis bundelen om de energietransitie te versnellen.

Als contentspecialist begin je elke dag met het doorlopen van onze socials – reageren, delen, taggen en nieuwe inplannen. Je bewaakt onze contentplanning en houdt deze strategisch gevuld. Je bent altijd op zoek naar een goede balans tussen de verschillende thema’s en bent scherp op mogelijke kruisverbanden en actualiteiten om op aan te haken. Je laat onze doelgroepen op een persoonlijke manier kennismaken met ISPT en zorgt ervoor dat onze content – van nieuwsitem tot video en infographic – op tijd wordt opgeleverd en via de juiste kanalen wordt gepubliceerd.

Interviews, banners, ultrakorte video’s of blogs: je kunt in deze functie al je creativiteit kwijt. Heb je ervaring met online adverteren? Of wil je dat graag leren? Ook dat kan bij ISPT. Verder krijg je de verantwoordelijkheid over de maandelijkse corporate nieuwsbrief en hebben je hulp nodig om onze evenementen goed op de kaart te zetten. Binnen ISPT zijn evenementen namelijk een belangrijke manier om kennis te delen en verbinding te leggen met de doelgroep. Elk evenement moet een zakelijk feestje zijn.

Dit ga je doen als contentspecialist

We werken met een klein team, dus de functie is hands-on, veelzijdig en afwisselend:

 • Content creëren, zoals nieuwsberichten, infographics, banners en korte video’s
 • Content ophalen uit de organisatie – bijvoorbeeld door interviews af te nemen
 • Redactie van artikelen, nieuwsberichten en webpagina’s
 • Zorgen voor bijpassend beeld en de juiste meta-data (SEO)
 • De mooiste berichten verwerken tot posts voor onze sociale kanalen
 • Contentplanning vullen en bewaken
 • Advies en ondersteuning bieden aan je collega’s op het gebied van projectcommunicatie
 • Samenwerken met externe vertalers, copywriters en/of videomakers
 • Bewaken van de huisstijl en tone-of-voice
 • Ondersteunen bij evenementen, zoals de jaarlijkse ISPT Conference en Circular Plastics Conference

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde MBO-4 of HBO-opleiding, bij voorkeur in de richting van communicatie, marketing of online media;
 • Je bent handig met tools als Canva, Coosto, CoSchedule, WordPress, Mailchimp, Google Analytics en Google AdWords (of je wilt dat graag leren);
 • Je hebt plezier in het (visueel) begrijpelijk maken van ingewikkelde onderwerpen;
 • Je schrijft snel en vloeiend in het Nederlands en Engels;
 • Je hebt affiniteit met technologie en duurzaamheid;
 • Je bent proactief en leergierig;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en je bent sterk in prioriteiten stellen;
 • Je hoeft echt niet overal in uit te blinken, wij zoeken iemand die wil leren on-the-job en ons wil ondersteunen met alle mooie plannen die wij hebben voor een duurzame toekomst.

Dit zijn wij

Wij zijn een groeiende organisatie met ongeveer 25 medewerkers en een grote groep externe professionals. We werken samen, ieder op onze eigen manier, met hart en ziel aan de verduurzaming van de (voornamelijk) Nederlandse industrie. Dat doen wij o.a. op het gebied van energie, circulaire plastics en waterstof. Bij ISPT is een dag nooit hetzelfde en zeker nooit saai, maar altijd met goede koffie en heerlijke lunches. Wij doen ons best een goede werkgever voor jou te zijn. Ons kantoor is op loopafstand van Amersfoort CS, in het oude gymnasium in Van der Tak stijl. Je salaris is marktconform, je uren zijn flexibel in te delen en (deels) thuiswerken is geen probleem.

Ben je geïnteresseerd en fulltime beschikbaar? Vertel ons wie je bent en stuur ons je CV met een motivatie op een manier die bij jou past. Of dat nou een brief is of een video. Tot de selectieprocedure behoort het maken van een kleine proefopdracht. We kijken ernaar uit om kennis met je te maken. Stuur je motivatie en CV naar: hr@ispt.eu.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Gemma Steeman, via 06 30631580 of Nina van Aart, via 06 13199411.


Office Medewerker

Vind jij het leuk om alles op kantoor op rolletjes te laten lopen? Word jij enthousiast van faciliteren, organiseren en prioriteren? Ben jij een echte duizendpoot, werk je graag zelfstandig en heb je een groen hart? Dan zoeken wij elkaar! Wij zijn het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) en wij zetten ons elke dag in voor een CO2-neutrale, circulaire economie. De Nederlandse industrie kan namelijk binnen 28 jaar volledig duurzaam zijn. Maar daarvoor moeten we samenwerken. En dat is wat wij doen: mensen verbinden en kennis bundelen om de energietransitie te versnellen. Wij geloven dat samenwerking de sleutel is om een groenere wereld te bereiken. 

We zoeken een Office Medewerker voor ons kantoor in Amersfoort. Een zelfstandige aanpakker (m/v) met goede sociale en communicatieve vaardigheden die als een spin in het web het reilen en zeilen van onze organisatie in goede banen leidt. Je bent de spil van ons kantoor – dat we liefkozend ons clubhuis noemen vanwege de verbindende rol die wij hebben – en een vraagbaak en visitekaartje voor alle partijen met wie we samenwerken. Je werkt zelfstandig, maar uiteraard samen met je collega’s – een bevlogen team bestaande uit ongeveer 25 mensen.  

Jouw rol als Office Medewerker

In deze afwisselende rol heb je veel verschillende werkzaamheden. Zo werk je o.a. aan: 

 • Het beantwoorden van telefoon, e-mail en post
 • Voorraadbeheer voor de keuken, kantoorbenodigdheden en ICT
 • De planning van de catering en het klaarzetten van vergaderruimtes
 • Het ontvangen van gasten
 • Je zorgt ervoor dat ons kantoor er representatief en piekfijn uitziet
 • Je ondersteunt bij het organiseren van evenementen

Heb je ook talent en ambitie als Management Assistente, dan kunnen we je rol uitbreiden met:

 • Ondersteuning van Tjeerd, onze directeur. Door jouw proactieve en servicegerichte instelling denk je altijd een paar stappen vooruit om hem op deze manier te ontzorgen, inclusief zijn agendabeheer

Dit ben jij

Een zelfstandige Office Medewerker met een afgeronde hbo-opleiding (richting Facilitair Management of managementsupport) en minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Je bent gastvrij, zelfstandig, proactief, sociaal en hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Dat laatste is belangrijk, want wij werken veel internationaal.

Je voelt je thuis in een informele, collegiale sfeer waarin programma’s, partners en collega’s centraal staan. Ook help je met het vormgeven (en faciliteren) van hybride werken: zowel op kantoor als thuis.

Wie zijn wij? 

Wij zijn een groeiende organisatie met ongeveer 25 medewerkers en een grote groep externe professionals. We werken samen, ieder op onze eigen manier, met hart en ziel aan de verduurzaming van de (voornamelijk) Nederlandse industrie. Dat doen wij o.a. op het gebied van energie, circulaire plastics en waterstof. Bij ISPT is een dag nooit hetzelfde en zeker nooit saai, maar altijd met goede koffie en heerlijke lunches. Wij doen ons best een goede werkgever voor jou te zijn. Ons kantoor is op loopafstand van Amersfoort CS, in het oude gymnasium in Van der Tak stijl. Je salaris is marktconform en je uren zijn flexibel in te delen.

Ben je geïnteresseerd en 32 uur per week (verdeeld over 5 dagen) beschikbaar? Vertel ons wie je bent en stuur ons je CV en een korte motivatie op een manier die bij jou past. Of dat nou een brief is of een video. Stuur je motivatie en CV naar: hr@ispt.eu.  

Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Anna Dekker, via 06 23 91 79 42. 


Program Officer

Het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) werkt aan projecten die bijdragen aan een duurzame, circulaire samenleving. Dat doen we samen met onze partners uit de procesindustrie, overheid, wetenschap en MKB. Wij geloven dat samenwerking dé sleutel is tot succes om een groenere wereld te bereiken. 

ISPT zoekt een Program Officer om het team te versterken. Onze ideale kandidaat is net afgestudeerd of een trainee met een enkele jaren ervaring. Je hebt in ieder geval een HBO- of Master-diploma. Heb jij de drive om een groenere industrie te creëren in een duurzame samenleving?

Als Program Officer ben je actief binnen onze programma’s die deel uitmaken van het grotere geheel om de industrie te verduurzamen. Elk programma bestaat uit een Program Director, Program Manager en Program Officer. Daarnaast werk je samen met collega’s van finance, legal en communicatie.

Taken en Verantwoordelijkheden 

 • Als Program Officer geef je ondersteuning aan projectconsortia uitgevoerd door ISPT: van bedenken tot uitvoeren en afsluiten, evalueren en opvolgen van een project. Jij werkt aan verschillende projecten en ontwikkelt een uniek inzicht in hoe teams opereren en presteren.
 • Jij zorgt ervoor dat het project soepel loopt, stelt de informatiestroom tussen de partners veilig, zorgt dat meetings goed zijn georganiseerd, voorbereid en vastgelegd en dat resultaten worden gerapporteerd.
 • Je begeleidt teams vanaf het eerste idee naar een doordacht projectplan met een visie, budget, rollen en een tijdlijn waaraan iedereen zich committeert. De projecten staan vaak onder strenge deadlines, maar dat is voor jou geen probleem.  
 • Je draagt actief bij aan communicatie rondom projecten. Daarbij krijg je steun van je collega’s van communicatie, maar jij bent de inhoudelijke link die ervoor zorgt dat er impactvolle uitingen kunnen komen in diverse media.
 • De laatste jaren heeft ISPT veel webinars, evenementen en conferenties georganiseerd. Voor komend jaar staan er evenementen gepland voor het Gigawatt project en Megawatt Test Center. Jij hebt een actieve rol in de ontwikkeling van deze evenementen.  
 • Jij werkt in lijn met de ISPT way-of-working en waarden en helpt deze te implementeren in de projectteams – dat zorgt voor vertrouwen tussen partners, consortium betrokkenheid en uitlijnen van kennisdeling in de activiteiten.  

Wie ben jij? 

 • Onze ideale kandidaat staat aan het begin van zijn/haar carrière. Jij hebt bij voorkeur enige ervaring in de technologie, bv met projecten in een industriële R&D of innovatie omgeving.  
 • Je hebt een bachelor of masteropleiding en gewerkt in multidisciplinaire teams. Jij bent in staat je eigen tijd te managen en zelfstandig te werken waarbij je verantwoording neemt voor je eigen activiteiten en resultaten. 
 • Je werkt gestructureerd en georganiseerd en vindt voldoening in het ondersteunen van het team om excellente resultaten te leveren. Je ziet wat er moet gebeuren, bent proactief in het opvolgen van deze taken. Als je hulp nodig hebt, klop je bij iemand aan.
 • Jij draagt bij aan een sociale en prettige werksfeer en hebt een goed ontwikkeld gevoel voor relaties en teamspirit.
 • Jij communiceert vloeiend in het Nederlands en Engels.
 • Jij bent intrinsiek gemotiveerd om te bouwen aan een duurzame samenleving.  
   

ISPT is een organisatie van professionals waar we iedereen waarderen om zijn of haar expertise. Een dag is nooit hetzelfde, en zeker nooit saai, maar altijd met goede koffie en heerlijke lunches. Wij doen ons best een goede werkgever voor jou te zijn. Ons kantoor is op loopafstand van Amersfoort CS, in het prachtige oude gymnasium.

Ben je geïnteresseerd en fulltime beschikbaar? Vertel ons wie je bent en stuur ons je motivatie op een manier die bij jou past. Of dat nou een brief is of een video. Stuur je motivatie en CV naar: hr@ispt.eu. Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Klaartje Rietkerken, via 06 10 62 99 87.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!  


Afstudeerstage Communicatie

Het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) werkt aan belangrijke projecten om de procesindustrie CO2-neutraal en circulair te maken. Dit doen wij samen met industrie, kennisinstellingen, NGO’s en overheid. Onze rol als verbinder wordt duidelijk in de vele verhalen die wij te vertellen hebben. Dat doen wij online en offline, via artikelen, beelden, visuals, events en nog veel meer. Om onze doelgroepen beter in kaart te brengen, is ons communicatieteam op zoek naar een HBO- of WO-student die een doelgroep- en imago-onderzoek voor ISPT doet.  

Over ISPT 

Wij zijn een groeiende organisatie met circa 20 medewerkers en een grote groep externe professionals. We werken samen, ieder op onze eigen manier, hard aan de verduurzaming van de (voornamelijk) Nederlandse industrie. Dat doen wij o.a. op het gebied van digitalisering, voeding, circulaire plastics en waterstof.  

Over het doelgroep- en imago onderzoek

Wij zoeken een student die een uitgebreid doelgroep- en imago-onderzoek kan doen. Wij werken samen met (en voor) een groot aantal verschillende B2B-doelgroepen, dus deze analyse is uitdagend! Wat ga je doen? 

 • Doelgroepen in kaart brengen: fact-based 
 • Doelgroepen in kaart brengen: overtuigingen en waarden 
 • Doelgroepen segmenteren 
 • Onderzoek doen naar ons imago bij de verschillende doelgroepen, in kaart brengen van zowel de sterke als verstorende elementen 
 • Communicatieboodschap per doelgroep formuleren 
 • Advies over inzet van nieuwe communicatiemiddelen  
 • Advies over hoe wij onze positie in de markt kunnen verstevigen 

Wie ben jij?

 • Je zit in de laatste fase van een HBO- of WO-opleiding in de richting van communicatie, marketing of online media  
 • Je hebt interesse in thema’s als duurzaamheid en het klimaat 
 • Je bent kritisch en werkt graag zelfstandig 
 • Je schrijft snel, gemakkelijk en vloeiend in het Nederlands en Engels  
 • Je wilt graag leren on-the-job en ons ondersteunen met alle mooie plannen die wij hebben voor een duurzame toekomst 

Waar kom je terecht?

ISPT is een organisatie van professionals waar we iedereen waarderen om zijn of haar expertise. Een dag is nooit hetzelfde, en zeker nooit saai, maar altijd met goede koffie en heerlijke lunches. Wij doen ons best een goede stageplek voor jou te zijn. Ons kantoor is op loopafstand van Amersfoort CS, in het prachtige oude gymnasium in Van der Tak-stijl. Wij werken hybride, dus gedeeltelijk vanuit huis.  

Ben je geïnteresseerd? Vertel ons wie je bent, stuur je CV en een omschrijving van jouw stageopdracht naar liesbeth.looman@ispt.eu. Natuurlijk mag je ook bellen voor meer informatie. Voor inhoudelijke vragen over de stage kan je contact opnemen met Liesbeth Looman 06 40 09 09 78.  


Ontmoet hieronder alvast enkele van je nieuwe collega’s, of kijk op onze team-pagina om iedereen te zien met wie je straks gaat werken.

Sign up for our newsletter and get all the latest news from ISPT

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our privacy policy page.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Please select the way(s) you would like to hear from us