Vacancies

(Dutch)

Programmamanager Digitalisatie en Industry 4.0

Het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) is hét instituut voor duurzame procestechnologie: een gevestigd platform voor procesinnovatie in de industrie. Wij brengen industrie, overheid, wetenschap en het mkb samen met als doel het ontwikkelen en implementeren van duurzame procestechnologieën. Wij doen dit met ongeveer 20 collega’s. Daarnaast werken we intensief samen met een groot aantal partners omdat ISPT gelooft dat samenwerken de enige weg is naar een groenere wereld.

Wij zoeken een programmamanager Digitalisatie en Industry 4.0.
Locatie: Amersfoort

Vacancy - ISPT office

Wie jij bent

Je bent al langere tijd betrokken bij de thema’s innovatie en duurzaamheid. Je hebt ervaring opgedaan in een projectmatige omgeving zoals consultancy, de academische wereld, of binnen de R&D afdeling van een bedrijf. Met je bèta achtergrond ben je in staat inhoudelijk mee te werken met de projectteams. Je ziet de mogelijkheden van digitalisatie en de impact die dit gaat hebben voor de industrie, duurzaamheid en samenleving. Jouw zakelijke kant is goed ontwikkeld en je hebt geen moeite met het bewaken van processen, budgetten en deadlines. Je communiceert makkelijk in groepen en kunt goed met meerdere stakeholders overweg. Je bent een teamspeler waarbij verbinden en samenwerken centraal staat.

In jouw rol binnen het innovatieprogramma gaat je aandacht voortdurend uit naar het bewaken van de kwaliteit en combineer je aandacht voor details met de zorg voor het totaal en belangen van alle partijen. Met behulp van je sociale communicatieve vaardigheden bevorder je de teamgeest en weet je de mensen bij elkaar te brengen en te houden en over je activiteiten toon je eigenaarschap. Je bent in staat zelfstandig je nieuwe materie eigen te maken, zowel voor werkomgevingen als de mogelijkheden van digitale en proces technologieën.

Je bent communicatief sterk en goed in het onderhouden van relaties op alle niveaus in verschillende organisaties. Je bent een efficiënte, accurate organisator en resultaat gericht in een dynamische omgeving, waarbij je de korte termijn acties weet te combineren met lange termijn doelstellingen.
Jij bent degene die zorg draagt voor het gehele proces van het omzetten van de innovatieagenda in concrete projecten en coördineert de indiening van nieuwe voorstellen in Nederland en Europa.

Je hebt voldoende kennis om een goede inhoudelijke gesprekspartner te zijn. Je stemt met de partners de samenwerking af, en houdt alle partijen betrokken. Je organiseert de communicatie over de strategie en resultaten en houdt overzicht op contracten en budgetten. Je hebt een goed overzicht over het projectportfolio en kunt altijd adequate informatie verstrekken over de voortgang. Bovendien help je bij de communicatie-uitingen over dit programma. Daarnaast onderhoud je goede contacten met het academische veld en met relevante stakeholders die onderzoek en innovatie financieren.

Je bent deel van de Program Office van ISPT waar alle projecten en programma’s worden gecoördineerd. Je legt rechtstreeks verantwoording af aan de resourcemanager.

Wij vragen

• Minimaal een afgeronde WO-opleiding, met een sterke relatie naar digitale en proces technologie, zoals Informatietechnologie, Chemische Technologie, Chemie, Natuurkunde of Technische Bestuurskunde. Je hebt zicht op de laatste ontwikkelingen in relevante onderzoeksgebieden gericht op digitalisatie binnen de industrie.
• Je hebt minimaal 5-10 jaar werkervaring met programma- of complex projectmanagement, inclusief contract management tussen meerdere partijen, binnen een technische/ wetenschappelijke omgeving bij voorkeur in de proces of energietechnologie.
• Je hebt een helicopterview en begrijpt de relatie tussen technologie en industriële en maatschappelijke impact in de context van de energie transitie.
• Je werkervaring heb je opgedaan in het bedrijfsleven of binnen de academische wereld met aansturing of ondersteuning van projecten of programma’s. Je hebt ervaring met industrieel onderzoek in publiek-private samenwerking, en je hebt ervaring met het ontwikkelen van projecten en projectplannen en projectaanvragen.
• Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar, deels locatie kantoor Amersfoort.
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat wij bieden

ISPT biedt jou de kans om jouw kennis en kunde in te zetten in een uitdagende en zelfstandige functie met veel dynamiek en complexe onderwerpen. Het is een dynamische werkomgeving, waar het altijd over nieuwe ideeën gaat. Een dag is nooit hetzelfde, maar altijd met goede koffie. De werksfeer is informeel, collegiaal en plezierig. Er heerst een bijzonder goed teamgevoel. Ons kantoor is op loopafstand van Amersfoort CS, in het oude gymnasium in Berlage stijl. Een heerlijke werkplek.

Hebben wij jouw interesse gewerkt en ben je voor minimaal 32 uur beschikbaar? Reageer dan met jouw motivatie en CV t.a.v. Anna Dekker via hr@ispt.eu. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature dan kan je deze stellen door een mail te sturen naar klaartje.rietkerken@ispt.eu.

Sign up for our newsletter and get all the latest news from ISPT

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our privacy policy page.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Please select the way(s) you would like to hear from us