ISPT Brains is een adviesbureau op het gebied van technologische innovatie en verduurzaming
News

ISPT lanceert ISPT Brains: Adviesbureau voor technologische innovatie en verduurzaming

Share

Het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT), het toonaangevende innovatieplatform in de procesindustrie, lanceert ISPT Brains BV. Dit adviesbureau biedt nu op maat gemaakte expertise aan individuele spelers in het bedrijfsleven, de overheid en de non-profitsector.

In de afgelopen 20 jaar heeft ISPT veel kennis en ervaring opgedaan in het opzetten en begeleiden van samenwerkingsprogramma’s gericht op technologische innovatie en verduurzaming. Met ISPT Brains wordt deze expertise nu ook toegankelijk voor partijen die specifieke ondersteuning zoeken op technisch of strategisch gebied. Dit nieuwe initiatief speelt in op de groeiende vraag naar advies binnen de 3 grote transities waar de procesindustrie mee te maken heeft: de energietransitie, de circulaire materialentransitie en de voedsel- en landbouwtransitie.

ISPT Brains is een denktank die bijdraagt aan systeemveranderingen in de procesindustrie, met oplossingen voor energie en circulaire materialen

Verbinden en innoveren

ISPT staat bekend om zijn onafhankelijke positie en zijn verbindende rol in samenwerkingsprojecten. Zo werkt ISPT samen met 180+ bedrijven uit sectoren zoals energie, chemie, metaal, papier en voedselverwerking, maar ook met universiteiten en andere kennisinstellingen. Samen ontwikkelen zij nieuwe inzichten en technologieën die bijdragen aan een CO₂-neutrale en circulaire procesindustrie in 2050.

Volgens directeur Tjeerd Jongsma speelt ISPT een sleutelrol in de drie grote transities die de basis vormen voor de circulaire economie. “We krijgen regelmatig verzoeken van bedrijven, overheden en non-profitorganisaties om advies of hulp bij het ontwikkelen van modellen en berekeningen. Met ISPT Brains kunnen we nu beter inspelen op deze individuele vragen en onze impact verder vergroten.”

Leiderschap en expertise

Kees Biesheuvel, voormalig senior manager technologie & innovatie bij Dow Benelux, is aangesteld als directeur van ISPT Brains. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken en de strategische richting van het adviesbureau. Biesheuvel benadrukt dat ISPT Brains profiteert van het uitgebreide netwerk en de expertise die ISPT in de afgelopen twee decennia heeft opgebouwd. “We hebben nu de mogelijkheid om onze kennis en expertise in te zetten voor individuele uitdagingen van bedrijven, overheden en NGO’s,” aldus Biesheuvel. “ISPT Brains kan uitgroeien tot een denktank die bijdraagt aan systeemveranderingen in de procesindustrie, met oplossingen op het gebied van energie, circulaire materialen en meer.”

Met de oprichting van ISPT Brains breidt ISPT zijn impact verder uit, en versterkt het zijn positie als belangrijke speler in de transitie naar een duurzame en circulaire economie.