Events | September 17, 2020

Industrie in Gesprek: Circular plastics

Is de producent verantwoordelijk voor het recyclen van plastic verpakkingen? 

Donderdag 17 september – 15u00

Een volledig circulaire waardeketen in plastics: volgens sommigen is het een droombeeld, volgens de organisaties die deelnemen in het Circular Plastics Initiative van ISPT en DPI niet alleen een haalbare kaart, maar ook het enige te bewandelen pad. Het Circular Plastics Initiative pleit voor een herwaardering van plastics als waardevolle grondstof. In aanloop naar de Circular Plastics Conference die we in 2021 organiseren, gaan we tijdens deze Industrie in Gesprek op zoek naar oplossingen om te komen tot volledige circulariteit.

Producentenverantwoordelijkheid, of Extended Producer Responsibility (EPR), is een beleidsstrategie waarbij de producteigenaar verantwoordelijk blijft voor zijn product tot en met de fase van sloop en afval of recycling en hergebruik. Met vertegenwoordigers van het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat, producteigenaren en afvalverwerkers gaan we in op de haken en ogen van een dergelijk beleid. Dit doen we aan de hand van concrete cases en oplossingsgerichte stellingen.

Met moderator Hans Wiltink, die geen steen onomgekeerd laat, gaan we opnieuw een boeiende sessie tegemoet! Deel jouw mening en inzichten via de polls en de chat. Inschrijven kan hier.

Moderator

Hans Wiltink

Events - Moderator - Hans Wiltink

Hans is iemand die moeilijk te vatten valt in één paragraaf. Een snelle denker met een technische en bedrijfskundige achtergrond al decennia actief met de vraag hoe de relatie tussen economie en ecologie te versterken. Gepassioneerd en verbindend. Tegelijk ook erg praktisch. Als partner bij De Gemeynt is hij betrokken bij een veelheid aan duurzame initiatieven, waaronder het Springtij forum. Eén ding is zeker: met Hans gaan we vooruit en snel ook. Houd jij het tempo bij?

Panelleden

Robert Corijn

Attero

Manager marketing & woordvoerder

ISPT Team - Ronald Korstanje

Ronald Korstanje

ISPT/DPI

Programmamanager

Events - Panel - Tjeerd Meester

Tjeerd Meester

Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat

Beleidsmedewerker

Events - Panel - Thor Tummers

Thor Tummers

Unilever

Issues & External Affairs

Sign up for our newsletter and get all the latest news from ISPT

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our privacy policy page.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Please select the way(s) you would like to hear from us